2012. július 15., vasárnap

18.Kapitel



Na jó még gyorsan meg hoztam a 18. fejezetet ... most még volt időm ... a következőt nem tudom talán két nap múlva hozom de nem ígérem , mert most megint nem leszek itthon csak limmel lámmal ! A fejezettel kapcsolatban pedig .... ez most nem egy könnyű laza fejezet ... sőt talán nem is annyira érdekfeszítő , ez most csak valami alapja , de ígérem a következő fejezetek már nem ilyenek lesznek !  



Eric a kórház folyosóján ült Mariat átölelve , nagyon nagyon szorosan ölelve .. Maria fejét a mellkasára hajtotta és csak nézet maga elé a vörösre ki sírt szemével  , már könnyek nem jöttek . Két napot tejesen végig sírt , miután megtudta , hogy valami részeg elmebeteg felelőtlen barom miatt a nővére komában fekszik , Alex pedig még mindig rizikós!
Eric fel sem tudta fogni , hogy lehet valaki már délben részeg , főleg annyira , hogy örömét lelje abba, hogy valakit leszorítson a sávból ...
Ő aggódott Liájért sőt a barátjáért még inkább , nem elég , hogy élet halál között lebeg még mindig de a jobb lábát szilánkosra törte a motor , ahogyan rá esett . Minden esély meg van arra , hogy a karrierje derékba törhet egy elmebeteg miatt ... És ott volt Maria a szíve szakadt meg érte , a lány egyfolytában sírt , mióta berohantak a kórházba Eric egyetlen egyszer tudta haza rángatni ! Már két napja voltak a kórházban és Maria nem mozdult , hiába mondta neki bárki is , hogy menjen haza mert itt most nem tud semmit tenni .. ő makacsul itt maradt .A kórház lett a második otthona és ezáltal Ericnek is , szépen kezdődőt a kapcsolatuk könnyek és aggódás között ....
Eric tejesen meg döbbent mennyire össze tartanak ... mindenki ott ült a kórházban velük Hugo , Tomas , Kevin még Rebecca is haza utazott tegnap este és természetesen ott volt Danny is aki Alex édesanyát próbálta vigasztalni , annyira édes volt a picike törékeny asszony , Eric úgy szerette és most úgy sírt , nem volt hívő de már imádkozott is a fiáért ...Danny pedig mondogatta neki , hogy rendbe fog jönni , csak higgyen neki !
De Danny nem csak Alex édesanyánál volt nagy segítség hanem Mariannal is ... Ő győzte meg , hogy beszéljen a szüleivel , még ha nagyon nehezére is esik , ugyanis joguk van meg tudni , mi történt a lányukkal .
Ez által  reggel óta nem csak a Hugo csapat volt összeroskadva és Alex édesanya a kórház folyosóján , hanem Maria családja is megjelent .
Döbbenten észlelte , hogy Maria semelyiküket sem ölelte meg , rideg volt hozzájuk és inkább őt ölelte sőt azt inkább görcsös szorongatásnak lehetett nevezni mit ölelésnek . A szülei viszont ennek ellenére lágy tekintettel néztek rá ... Ott volt a szeretet a szemükben , édesanya Évi , igen csinos asszonynak mondható , még gyengéden meg is simogatta az arcát de többet nem hagyott neki Maria . Az apja sportos alkat volt , finom stílussal és Maria rettentően hasonlított rá ! Ők csak összenéztek és biccentettek egyet . Eric úgy vette le hiába nem szóltak egymáshoz még csak meg se érintették egymást apjával a kapcsolat mégis szorosabb volt,  mint az anyával .
Aztán jött valaki , valaki akivel Maria tejesen másként viszonyult , mint a szüleihez . Magas őszhajú volt , a bőre már ráncosodott , jól tartotta magát de 80 éves már biztos volt . Nagyon nem olyan volt , mint egy idős ember ...
-Öreg ! - tartotta Maria a szája elé tenyerét , amikor meg pillantotta a folyosó végéről , újra könnyek jöttek a szeméből . Most először engedte el Ericet , az idős férfi felé indult és ugyan olyan erővel ölelte , mint előbb Ericet . A biztonságot keresve azt , hogy érezze , hogy minden rendben lesz !
- Nyugalom ! Nincs semmi baj ! Rendbe jön minden ! - az " Öregnek " nevezett férfi szavait Eric nem értette , Magyarul beszélt , de ahogyan érintette Mariat és ahogyan csenget szavai ... nem kelet értenie !


                                                                          ooo


Pár órával később ismét Maria Eric mellett ült és a fejét a mellkasára hajtotta . Mellettük pedig  az Öreg ült Laptopozott és néha egy egy pillantást vettet Ericre . Pont egy ilyen pillanatban termet elütök Alo . Maria elé guggolt , most is ing és sport zakót viselt , egyik kezét Maria térdére helyezte , amit az Öreg a laptop mögül ki sasólt  . Ericre nézet , hogy reagál rá , de ő nem reagált ....
-Nagyon sajnálom ...- mondta rekedten , Maria csak bólintott - Ha megengednéd , hogy segítsek  , tudnék segíteni ...- kezdte - az apám jó barátja a kórház főorvosa ... beszélhetnék vele.. , Lia érdekében , hogy rá jóbban figyeljenek,  tegyenek meg a maximumnál is többet !
-Meg köszönném ! - felelt Maria helyet az Öreg , svédül, a laptopját lecsukta.
-Nem kell ...
-Dehogy is nem ! - erősködött az Öreg .- és lenne még valami ..- mindenki rá szegezte tekintetét .- Lia barátja érdekében is szólhatna pár szót , a srác állapota nagyon súlyos ! - Eric tejesen meglepődött az Öreg rá nézet és elmosolyodott . Köszönés képen biccentett .
-Természetesen .- állt fel Alo .- És most megyek is intézkedni .
Maria elkapta a kezét .
-Köszönöm - nyögte ki alig halhatóan . Alo elmosolyodót majd távozott .
Eric még mingig nem tért észhez , döbbenten nézet az Öreg felé . nem  tudta , hogy honnan tudta , hogy köze van Alexhez ... De a legnagyobb döbbenetet az okozta , hogy senki sem hibáztatta vagy okolta Alexet a történtek miatt . Ugyan úgy aggódtak érte mint Liaért , annak ellenére , hogy nem is ismerték . Bámulatos embereknek találta Maria családját és el se tudta képzelni , mit követhetek el , hogy a lányuk ilyen távolságtartó velük .
-Most viszont kérnék tőled valamit ! - nézet Ericre az Öreg , Eric meghökkent " Tőlem ?" - Menny nézd meg a barátod és utána vidd haza az unokámat . Pihennie kell !
-Nem megyek sehova ! - jelentette ki Maria határozottan .
-Dehogynem és erről nem vagyok veled vitatkozni ! - közölte az Öreg , Maria ajkai nyíltak volna , hogy ellenkezzen , de ideje se volt megszólalni , nem hagyta az Öreg .-Mész és kész ! Olyan vagy mint egy szétesett liba ... A szemeid olyan vörösek , hogy az csak na és táskásak ... állítom , hogy a baleset óta nem aludtál -közölte észérveteleit  - Már pedig az én unokám nem nézhet így ki akár mennyire is össze tört .
-Öreg ! - dörrent rá Maria .
-Hagyd már a nevem , még a végén megunom . - rakta le a laptopját
-De Öreg ..
-Mondom !
-És mit csináljak otthon ? - fakadt ki Mariaból . - a nővérem komában van . Hogy várhatod , hogy itt hagyjam ?- könnyei ismét hullni kezdtek .
-Maria - a hangja kemény maradt , pedig a szíve majd meg szakadt az unokájáért . -Tudod mit jelent a koma ? - a hangja egyre szigorúbba vált - Nem attól tér magához , hogy te itt kint ülsz a folyosón ! Meg fogod magad haza mész lefürdesz és alszol egy jó nagyot ! Meg van a program , állítom , hogy nem fogysz unatkozni ! És ha fel keltél vissza jössz és be mész a nővéredhez és nem a fogyóson ülsz majd , hanem beszélsz hozzá mert azt hallja ! - pokolian nehezére esett így beszélnie Mariaval de más különbem , Maria nyert volna .... !
                                                                        ooo


Eric nem tudott be menni Alexhez csak az üvegen keresztül nézet be hozzá . Mindenhonnan csövek lógtak ki belőle. Ericet ölte a látvány , barátját így látni .... Dannyn kívül  ő volt a második legnagyobb bizalmasa , kiskora óta táncoltak együtt , jó néhányszor meg is ruházták egymást , ő vele loptak a kertekből virágokat Eric gyerekkori szerelmeinek . És jó párszor meg is büntették Alex miatt otthon . Aztán  jött Danny és Alex hanyagolódott . Most először attól tartott nem tudja meghálálni majd azokat a dolgokat , amit még érte tett és az , hogy Mariaval tudott beszélni és köztük minden helyre jött sőt jobb lett ...
"Nem , nem , nem ! " túrt mind két kezével kávébarna tincseibe . " Rendbe jössz haver , rendbe kell , hogy gyere ! Lia már rád vár , hogy beszélj hozzá ! Kellesz neki , hogy felébredjen ! "
-Tudod mért törte annyira össze magát Alex ? - jelent meg Eric háta mögött Danny , a jó barátja a másik akivel hónapok óta nem beszél . Eric csak fél szemmel nézet rá és nem is szólt hozzá - Hogy Liát védje , a motor tejes mértékben Alexre esett ... Lia különbem meg is halhatott volna , ha Alex nem profi ...- száradt ki Danny torka.Erik vállára tette a kezét .- De rendbe fog jönni !
-Hogy fogja feldolgozni ha ez miatt rá megy a tánc , neki az a mindene  ? - sóhajtott fájdalmasan bele gondolt mi lenne ha az ö képébe vágnák , bele hogy nem  ...
-Meg fogja tudni csinálni , fog tudni táncolni ! - jelentette ki - Bizakodj előbb még életben kell maradnia ! Én más miatt aggódom inkább - húzta el a száját - Magát fogja okolni Lia miatt .
-Szerinted fel ébred ? - kérdezte rekedten .
-Fel fog erős lány ! - bólintott Danny .
-Ugye nem ússza meg az a barom !?
-Maria apja építés mérnők nem egy ügyvéd házán dolgozott , nagy nevű ügyvédek házán - közölte Danny.- Az a görény lehetetten , hogy megússza .!
-Ez a baleset annyira hiányzott ! - támaszkodott az üvegre két kézzel Eric a hangja nagy mennyiségű dühről árulkodott .
-Nézd a jó oldalát !
-Ennek lehet jó oldala is ? - húzta fel a szemöldökét Eric .
-Most kiderül kire lehet számítani , nem mellesleg ha netán érdekelne Maria nagyapja az Öreg bír téged  ! - közölte pont úgy , hogy éreztesse ez mekkora nagy dolog , mintha súlya lenne - Te is bírni fogod , jó fej nem mindennapi figura !
-Ezt csak akkor tudom meg ha már vége ennek az őrületnek ! - sóhajtott Eric .
-Hidd el minden rendben lesz ! - veregette meg Danny a vállát .
-Hihetetlen - nézet csodálkozva Eric , halvány mosollyal az arcán .-Honnan árad belőled nagy mennyiségű optimizmus ?
-Tudod - mondta Danny komoly arckifejezéssel - Van egy Eric nevű optimista haverom , ő a bűnös ő ragasztotta át rám - nevette el magát Danny.Eric meg veregette a vállát .
-Gyere segíts haza vinni Mariat....


                                                                     ooo


Eric nem tudta mit csinált Mariaval az Öreg amíg távol volt de egy szó nélkül haza ment vele ... Danny vezetett ők meg hátra ültek ...
...
Danny a konyhát támadta meg .
-Csinálok valamit .- jelentette ki .
-Én meg csinálok neked fürdő vizet - sétált be Eric a fürdő szobába , Mariat egyedül hagyva a nappaliban .
Ott állt egyedül a nappaliban  , fájt belülről mindene , minden idegennek érzet és üresnek . Szemei össze vissza cikáztak a szobában , keresett valamit , amit a sajátjának érezhet . Közben szemet szúrt neki Lia résnyire kinyitott szoba ajtaja . Elmebetegségnek tűnhetett volna másoknak , de ő oda lépet az ajtóhoz nem ment be rajta csak be kukucskált , hátha ott találja a nővérét és kiderül , hogy ez csak egy rossz rémálom . De a szoba üres volt az ágy gyűrődés mentes a sötétítők szét húzva , ahogy Lia hagyta .Beljebb nyitott , a beáradó fény melegítette bőrét a lelkének is jól eső volt . Egy hirtelen mozdulattal belépet a szobába és az ablakhoz sietett , érezni akarta a napot , süsse még egy kicsit a bőrét . Aztán észre vett egy lila kis cetlit a párkányon saját kézírásával 
" Tudom , hogy rendbe fogok jönni !" el se hitte , hogy ezt megtartotta Lia .Ez akkor íródott , amikor Lia hozzá költözött . Akkor volt olyan , hogy napokig nem találkoztak , Maria hosszú próbái miatt , így üzengettek . Ez volt az utolsó üzenet . Lia aggódott miatta . Danny miatt akkor  mély pontra került.  Erre Lia szóban válaszolt még  "Hiszek benned !" most jött csak rá igazán , neki most nem sírnia kell nővére miatt , hanem hinnie benne , hogy meg tudja csinálni , hogy rendben lesz , hogy magához tért .... 
Fura az ember milyen módon képes rájönni valamire egyetlen egy cetliből , egy résnyire nyitott ajtóból ... "Mindig mindenek oka van ,és minden mindig okkal történik ..." 


                                                                       ooo
-Jöhetsz fürdeni ....-szólt ki Eric a fürdőből a nappali üres volt. 
-Itt van Maria ? - nézet be a konyhába Dannyhez .
-Ide aztán nem jött ! - felelte Danny .
-Akkor biztos a szobájában van ...- nyitott be oda is Eric , de a szoba üres volt .- Nincs itt ! - kiabált ki Dannynek .
-Meg van ! - nyitott be Danny Lia szobájába , az arcán mosoly ült .
-Igen ?- nézet be a szobába , Maria Lia agyán aludt , 2 nap után  először végre aludt !
-Hat most aztán  nem fog fürödni ! - jelentette ki Danny .
-Mosolyog - jegyezte meg Eric , miközben behajtotta az ajtót . Maria arcán halvány mosoly látszódót  !

6 megjegyzés:

  1. Szia! Ajj köszönöm most nyugodtabban megyek nyaralni :) Milyen szép is a szerelem Alex próbálta védeni Lia-t és most ő lebeg élet és halál között :S Remélem minél előbb rendbe lesznek :_) Hát ezt az Öreget nagyon bírom rendbe szedd mindenkit nekem is kéne ilyen papa sajnos nekem mindegyik meghalt :( Szegény Maria teljesen kikészült de hát ez természetes is de szerencsére a mindenki mellette áll :) Csak egyet nem értek lehet csak tompa a memóriám de mért vannak rosszba a szüleivel? :O és el nem feletkezek az ex-ről meg a next-ről xD nagyon édesek voltak mikor kibékültek" és h Danny milyen pozítivan állt a dolgokhoz , és hogy segíti Maria-t ahogy Eric is :) hát sajnos én nem nagyon tudom olvasni majd a kövit majd csak mikor haza érek és írom is a kommit! addig is sok puszii :)

    VálaszTörlés
  2. Szia reméltem , hogy még elérlek ezzel a fejezettel ! :)És örülök , hogy megnyugodtál !!! :)) Az Öreg a kedvencem imádom ,nekem sincs sajnos már meg egyik se :S !!! Marianél már az eleje óta percegettem , hogy , hogy nincs jóba a szüleivel ... az oka lassacskán kiderül ígérem ! ex next XD , haláli vagy !!!
    Hát sajnálom , hogy nem leszel és várlak vissza!!!!!!!!!!!! Aztán érezd jól magad ... ha jól emlékszem még Balcsira mész ;)
    Puszika Maria

    VálaszTörlés
  3. Szia :D
    Először is bocsánat hogy az előző részhez nem írtam, mert ott aztán megkaptam a forró jelenetet amire vártam :) És a végén nagyon megrémültem ezért gyorsan rá is térnék erre a részre :D
    Annyira meghatott több jelenete is.. Danny kedvessége Eric iránt, az Örgen viszonyulása az unokájához és az hogy Alex Liat próbálta védeni, ezért került ilyen súlyos állapotba.. a fejezet végére más majdnem elsírtam magam, de aztán jött a fordulat.. az a kis cetli, aranyos volt, néha én is így levelezek a szüleimmel ha dolgoznak, és engem is megmosolyogtatott! Remélem hogy Eric és Danny között minden helyre jön és ha Alex felépül újra teljes lesz a társaság! Maria mellett pedig ott lesz Eric hogy támogassa addig amíg Lia fel nem épül!
    Várom a következőt!
    Puszi Jenni

    VálaszTörlés
  4. Szia !!!
    Jaj de drága vagy !!! Ezt most olyan szépen le írtad nekem , hogy nem is tudom mit írjak !!! Ez nagyon kedves !!! Én meg mondom ősszinten nem éreztem olyan jónak a fejezetet , mostanáig !! Köszönöm !!! És remélem az új fejezet is ennyire fog tetszeni ... mert ez most majd kicsit más vizekre fog evezni , legalábbis mondhatjuk úgy hogy izgalmasabbra tervezem ...
    Puszi Maria

    VálaszTörlés
  5. Sziaaa :)
    Lehet furcsán fog hangzani a következő kijelentésem de JAJJ DE BOLDOG VAGYOK :D!!! Hiszen mindketten élnek ráadásul megjelent ez a kedves kis Öreg is aki már most a szívemhez nőtt :) A rész közepe fele Danny optimizmusa átragadt rám is és úgy érzem a fiúkat is újra összehozza ez a baleset ami szerencsére nem végződött tragikusan! Az hogy Alex az életét áldozta volna Liáért felemelte az egész fejezetet valami nagyon magasra :D Én odavagyok a nagyvonalú gesztusokért és a romantikáért és a szerelem kimutatásáért, és ennél jobban ugyebár azt nem tudod kifejezni hogy mennyire szereted a másikat! Szóval nagyon tetszett... bár motoszkál bennem a kisördög hogy mi történhetett Maria és a szülei között..
    várom a folytatást :D
    Pusziii Roxiii

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia !
      Dehogy hangzik furcsán !!! :) Örülök , hogy megnyugodtál és hogy szívéjéled az Öreget , mert ő most sokat lesz majd jelen ! Danny és Eric kapcsolata úgy gondolom az idő helyre hozta hozza !!! Fura dolog ez a Alex védte Liat én nem hittem , hogy ez ilyen jó dolog lesz bele írni , tulajdonképpen nem is tudom , hogy jött ... De jó látni , hogy amit én kis semmiségnek gondolok mégse olyan kis semmiség !!! :) Örülök annak is , hogy át mennek hozzátok azok a dolgok amiket én át akarok adni !!! Fantasztikus , hogy ezáltal engem is mennyi jó dolog ér , ilyenkor tudom , hogy megéri ...:) szóval köszönöm !!! Maria és a szüleiről majd szép lassan fog kiderülni minden de erre várni kell még lehet !!!
      Ígérem sietek a folytatással !
      Puszi Maria

      Törlés